NIEUW! PLA TERRACOTTA 1.75mm/2.85mm 1KG

NIEUW! PLA TERRACOTTA 1.75mm/2.85mm 1KG - Tm3dFilament

TMPREMIUM-PLA TERRACOTTA 1.75mm 2.85mm 1KG tm3dfilament.nl

Tm3dfilament.nl heeft een nieuwe kleur toegevoegd aan het assortiment PLA filamenten genaamd Terracotta!. PLA filamenten zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar, gemaakt van hernieuwbare plantaardige bronnen, en daarom een milieuvriendelijke keuze voor 3D-printing. De kleurpigmenten die worden gebruikt om PLA filamenten te kleuren kunnen echter schadelijk zijn voor het milieu, maar tm3dfilament.nl gebruikt veilige pigmenten die voldoen aan de EU-richtlijnen. Hoewel er nog steeds onderzoek wordt gedaan naar nieuwe materialen en processen om 3D-printing nog duurzamer te maken, is het gebruik van PLA filamenten een uitstekende keuze voor iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt.

Hoofdstuk 1: Introductie

Tm3dfilament.nl heeft onlangs een nieuwe kleur toegevoegd aan het assortiment PLA filamenten: terracotta. Naast het feit dat het een prachtige nieuwe kleur is om mee te printen, is het ook belangrijk om te kijken naar de duurzaamheid van het materiaal. PLA filamenten staan al bekend om hun milieuvriendelijkheid, maar hoe zit het met de duurzaamheid van de nieuwe terracotta kleur?

Hoofdstuk 2: Duurzaamheid van PLA filament

PLA filament is een biologisch afbreekbaar en composteerbaar materiaal, wat betekent dat het op natuurlijke wijze afbreekt zonder schade toe te brengen aan het milieu. Het wordt gemaakt van hernieuwbare plantaardige bronnen, zoals maïszetmeel, suikerriet of cassave. Dit maakt het een uitstekende keuze voor 3D-printing als we het hebben over milieuvriendelijkheid.

Maar hoe zit het met de duurzaamheid van de nieuwe terracotta kleur? De kleurpigmenten die worden gebruikt om PLA filamenten te kleuren kunnen in sommige gevallen schadelijk zijn voor het milieu. Echter, tm3dfilament.nl maakt gebruik van pigmenten die veilig zijn voor het milieu en voldoen aan de EU-richtlijnen voor chemische stoffen. Dit betekent dat de nieuwe terracotta kleur geen schadelijke stoffen bevat en veilig kan worden gebruikt voor 3D-printing.

Hoofdstuk 3: Toekomstige ontwikkelingen

PLA filamenten zijn momenteel een van de meest milieuvriendelijke 3D-printmaterialen op de markt, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor verbetering. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar het gebruik van nieuwe materialen en processen om 3D-printing nog duurzamer te maken.

Een voorbeeld hiervan is het gebruik van bioplastic filamenten gemaakt van gerecyclede materialen, zoals PET-flessen. Deze filamenten hebben vergelijkbare eigenschappen als PLA filamenten, maar zijn nog duurzamer omdat ze worden gemaakt van gerecyclede materialen.

Conclusie:

In conclusie is de nieuwe terracotta kleur van tm3dfilament.nl niet alleen een prachtige kleur om mee te printen, maar ook een duurzame keuze. Het gebruik van veilige kleurpigmenten in combinatie met de biologisch afbreekbare en composteerbare eigenschappen van PLA filament maakt het een milieuvriendelijke optie voor 3D-printing. Terwijl er nog steeds onderzoek wordt gedaan naar nieuwe materialen en processen om 3D-printing nog duurzamer te maken, kunnen we met een gerust hart zeggen dat PLA filamenten een uitstekende keuze zijn voor iedereen die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published

Sidebar

Blog categories

This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.

Recent Post

This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.